понедельник, 4 февраля 2013 г.

Оливкова олія першого холодного віджиму Extra Virgin

     Найкорисніша оливкова олія - ​​першого холодного віджиму (Extra Virgin). Виробляється така оливкова олія відразу після збору врожаю, в листопаді - грудні місяці. З одного дерева, в середньому, збирають 8 кілограм оливок, а з 5 кілограм оливок отримують 1 літр оливкової олії. На фабриці зібрані оливки очищають від гілок і листя, а після миють. Після цього плоди перемелюють в пасту на кам'яних жорнах, далі отриману пасту перемішують і нагрівають (не більш 27 ° С), з отриманої суміші оливкову олію віджимають за допомогою преса або центрифуги. 
     Складність виробництва полягає в тому, що оливки окислюються на повітрі і при підвищеній температурі, тому, щоб кількість кислот в олії була мінімальна, віджим повинен відбуватися відразу після збору врожаю, і температурі не більше 27 ° С. Оливкова олія Extra Virgin може містити до 1 % жирних кислот, але кращим маслом вважається те, яке за змістом жирних кислот ближче до 0. Для виробництва відбираються тільки зрілі, здорові і свіжі плоди. В залежності від сорту плодів і регіону проростання, оливкова олія набуває певний смак і аромат. Не забувайте, що таке масло не проходить очищення, а тому в ньому міститься велика кількість корисних вітамінів.

2 комментария:

  1. інформація не зовсім точна.
    extra virgin - це надзвичайно чисте масло холодного
    віджиму!!!! Оливки промивають хлолдною водою і просто віджимають пресом. в ніякому разі не підігрівають!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Подивіться на те, що написано в дужках "(не більш 27 ° С)"...

    ОтветитьУдалить