среда, 30 января 2013 г.

Зберігання оливкової олії


 Оливкова олія - ​​це швидкопсувний продукт, який досить швидко псуватися і видихається. Виробники оливкової олії вказую термін придатності 2 - 3 роки, але найкраще брати масло свіже, яке було виготовлено не більше 9 місяців тому, це пов'язано з тим, що оливкова олія починає втрачати свої корисні якості, через 12 місяців з дня виробництва.

     Вплив тепла, повітря і світла - це три чинники, що безпосередньо впливають на терміни зберігання, і корисні якості оливкової олії. Якщо на масло буде впливати тепло, то воно придбає гіркий присмак, а при повній заморожування втратить свої корисні якості. Якщо все ж масло стояло в холодильнику, і у Вас з'явився осад з білих пластівців, це особливо не вплине на якість масла і після того як масло нагріється, осад зникне.
   
     Рекомендується зберігати оливкову олію в сухому, прохолодному (але не холодному), темному місці. При виборі тари, для зберігання оливкової олії віддайте перевагу темному склу або нержавіючій сталі. Крім цього, вона не повинна бути великого розміру, так як повітря буде сприяти його окисленню. Пляшка повинна мати щільну кришку, так як оливкова олія дуже добре вбирає запахи інших продуктів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий